Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Δικαιοσύνης:

“Κύριοι υπουργοί, σε μια περίοδο όπου οι ανάγκες ποιοτικής αστυνόμευσης των περιοχών της Ανατολικής Αττικής διογκώνονται και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωράει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων και σταθμών, επικαλούμενο τις ανάγκες εξοικονόμησης πολύτιμων ανθρώπινων και υλικών πόρων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, βρισκόμαστε απέναντι σε μια υπόθεση πρωτοφανούς σπατάλης αυτών των πόρων, στην περίπτωση της στατικής φύλαξης κατεσχεμένων μηχανημάτων έργων στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 03/07/2012 απασχολούνται αστυνομικοί του Α.Τ. Μαρκοπούλου αλλά και των όμορων αστυνομικών τμημάτων, για να φυλάσσονται επί 24ώρου βάσης τα συγκεκριμένα μηχανήματα, στερώντας από την περιοχή πολύτιμους αστυνομικούς από υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Ενώ προ μηνών προχωρήσατε στην κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Πόρτο Ράφτη στη συγκεκριμένη περιοχή, επικαλούμενοι την ανάγκη καλύτερης αξιοποίησης των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., έχουν αφιερωθεί συνολικά σχεδόν 30.000 ώρες απασχόλησης αστυνομικών για τη φύλαξη των συγκεκριμένων μηχανημάτων σε μια υπόθεση που θα μπορούσαν να ανευρεθούν άλλοι τρόποι διαφύλαξης των συμφερόντων του Δημοσίου, όπως η μεσεγγύηση ή η μεταφορά των μηχανημάτων σε φυλασσόμενο χώρο. Αντ' αυτού, επιλέγει η πολιτεία να αναλώνονται πολύτιμοι αστυνομικοί, επιφορτίζοντας με αλλότρια καθήκοντα από την κύρια αποστολή τους.

Κατόπιν αυτών, ερωτάστε:

1. Τί θα πράξετε για την άμεση αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου που αναλώνει πολύτιμους πόρους από την αστυνόμευση της περιοχής του Μαρκοπούλου Αττικής;”