Ο δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος, υπογράφοντας και ο ίδιος το ψήφισμα για την πρόταση απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου, προσκαλεί ΟΛΟΥΣ να ταχθούν υπέρ, με την ηλεκτρονική υπογραφή τους.

Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου… άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε οικογένειες προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Είναι εκεί κάθε μέρα για να προσφέρουν στεγνά ρούχα, νερό, φαΐ και καταφύγιο, και συχνά ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή στα παγωμένα νερά για να σώσουν τους συνανθρώπους μας.

Με τις πράξεις τους κατάφεραν να πνίξουν τον φόβο και τον ρατσισμό σε ένα κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που άγγιξε όλο τον πλανήτη. Τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να τους το ανταποδώσουμε.

Προς τη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα:

Ζητείται να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη.

Το ψήφισμα στο Avaaz έχει ξεπεράσει τις 200.000 υπογραφές και ο επόμενος στόχος είναι οι 300.000.

Η καμπάνια είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο από δύο μέλη του Avaaz: την Αλκμήνη από την Αθήνα και τον Stephen από την Ουάσινγκτον. Μέσα σε λίγες ώρες, έφτασε στα χείλη των ελλήνων πολιτικών: "Να δοθεί το Νομπέλ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου!". Φυσικά, στην ίδια ιστοσελίδα μπορεί να προτείνει καθένας ένα πρόσωπο ή ένα κίνημα -αυτή είναι η μαγεία του ακτιβιστικού Διαδικτύου.

Η εκστρατεία είχε την προσοχή του αρμόδιου προσώπου,

κ. Μουζάλα. "Έχω βάλει κάποιους ανθρώπους να μελετήσουν πως μπορούμε να σπρώξουμε αυτή την κίνηση. Δεν έχω να σας πω ακόμα κάτι, ελπίζω να βρίσκομαι στην ευτυχή θέση να μπορώ να μιλήσω κάποτε και γι' αυτό", είπε ο ίδιος στο Βήμα FM την Τετάρτη. Παράλληλα, κάποια πολιτικά πρόσωπα, όπως η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, άρχισαν να παίρνουν θέση ανάμεσα στους υπόλοιπους χρήστες που δήλωναν την υπογραφή στον κόσμο του Twitter.