Το φημισμένο σπήλαιο της Παιανίας “Κουτούκι”, σύντομα θα είναι ξανά επισκέψιμο για το κοινό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησής του, που πρόσφατα έλαβαν τέλος.

Για τον σκοπό αυτό, ο δήμαρχος κ. Σπύρος Στάμου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Αίτημα της Δημοτικής Αρχής είναι να επιστρέψει το σπήλαιο στην δικαιοδοσία του δήμου, με το δικαίωμα της διαχείρισης και λειτουργίας του, έτσι ώστε να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα τουριστικής πολιτικής, για να γίνει ένας οργανωμένος Πολιτιστικός & φυσιολατρικός προορισμός για πλήθος κόσμου. Με αυτή τη δυνατότητα θα προβληθεί αυτός ο αξιόλογος φυσικός θησαυρός όπως του αξίζει, και παράλληλα θα ενισχυθεί σημαντικά η τοπική οικονομία.

Ο υπουργός είδε θετικά τις προτάσεις του δημάρχου και διαβεβαίωσε πως προτίθεται άμεσα να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εξασφάλιση του Σπηλαίου και της λειτουργίας του, με θεμιτούς, για τον δήμο, όρους.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο δήμαρχος είχε ξεκινήσει επαφές και κινητοποιήσεις εδώ και έναν χρόνο και με τα προηγούμενα κυβερνητικά σχήματα, πραγματοποιώντας συναντήσεις με όλους τους πρώην υπουργούς & υφυπουργούς Πολιτισμού για την σπουδαιότητα του Σπηλαίου για τον τόπο.