Ο Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου (ΓΟΠΦ) "Η ΑΡΜΟΝΙΑ" είναι ένα αθλητικό σωματείο με έδρα το Παλαιό Φάληρο, που αναπτύσσει το γυναικείο άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής με πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με υψηλότερη διάκριση την 4η θέση στη κορδέλα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων 2014, με την Ελένη Κελαϊδίτη, πρωταθλήτρια Ελλάδας.

“Παράλληλα με την ανάπτυξη των αθλημάτων της Γυμναστικής, αποφασίσαμε σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, να διοργανώσουμε το Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής ‘APHRODITE CUP 2015’, 6-8 Μαρτίου 2015, γιορτάζοντας την ημέρα της Γυναίκας(8 Μαρτίου) με ένα γυναικείο άθλημα της ομορφιάς και της χάρης!

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου, σε μία κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα που πληροί όλες τις αγωνιστικές απαιτήσεις του αθλήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής.

Το "APHRODITE CUP 2015", αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής τέτοιας κλίμακας διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αττική και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο ετήσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Συμμετέχουν 50 Φορείς (αθλητικά σωματεία και εθνικές ομάδες) από18 χώρες και τρεις ηπείρους: Ρωσία - Βουλγαρία - Ισραήλ - Σουηδία - Ελβετία - Γερμανία - Μεγάλη Βρετανία - Σλοβενία - Βοσνία & Ερζεγοβίνη - Εσθονία - Καζακστάν - Ουζμπεκιστάν - Μαλαισία - Αυστραλία - Αυστρία - Ολλανδία - Κύπρο και Ελλάδα.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες:

Ατομικό Κορασίδων, Ατομικό Νεανίδων, Ατομικό Γυναικών

- Ομαδικό (Ανσάμπλ) Νεανίδων, Ομαδικό (Ανσάμπλ) Γυναικών

Συμμετοχή αθλητριών ατομικού:

Κορασίδες (11-12 χρόνων): 68 αθλήτριες

Νεάνιδες (13-15 χρόνων): 88 αθλήτριες

Γυναίκες (16 χρόνων και άνω): 32 αθλήτριες

Ομάδες (ανσάμπλ): Νεανίδων: 9 ομάδες, Γυναικών: 5 ομάδες

 

“Στόχος να γίνει ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ”

Η πρόεδρος του ΓΟΠΦ "ΑΡΜΟΝΙΑ" και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ελένη Μιχοπούλου, δήλωσε: "Η Ρυθμική γυμναστική είναι ένα άθλημα με λαμπρή ιστορία στη χώρα μας. Μια ομάδα ανθρώπων (πρώην στελέχη της Ελληνικής Ρυθμικής Γυμναστικής και της οργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004), πριν 8 χρόνια δημιουργήσαμε το Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου "Η ΑΡΜΟΝΙΑ". Mε τη στήριξη του δήμου Παλαιού Φαλήρου δυναμώσαμε και φτάσαμε στο σημείο της απόφασης διοργάνωσης ενός διεθνούς αγώνα Ρυθμικής Γυμναστικής το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη. Το "APHRODITE CUP 2015" είναι γεγονός. Oι συμμετοχές είναι πάνω από τις προσδοκίες μας και δουλεύουμε πυρετωδώς ώστε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αγώνων για τις αθλήτριες και τις ομάδες που μας τιμούν με την παρουσία τους στο 1ο Διεθνές τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής "APHRODITE CUP 2015".