Τους Αγώνες Δρόμου "Σπύρος Λούης" διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 προς τιμήν του Μαρουσιώτη Χρυσού Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρου Λούη.

Η διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου "Σπύρος Λούης" ξεκίνησε πέρυσι με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και αγκαλιάστηκε από τους φίλους του αθλήματος καταγράφοντας χιλιάδες συμμετοχές. Μέρος των εσόδων του Αγώνα θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης του δήμου Αμαρουσίου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει Αγώνες Δρόμου απόστασης 10 χλμ., 5 χλμ. με κόστος συμμετοχής 6 ευρώ, και παιδικό αγώνα 1 χλμ. άνευ κόστους συμμετοχής.

Την επιμέλεια των αγώνων έχει αναλάβει η All About Running. Χορηγοί των Αγώνων Δρόμου "Σπύρος Λούης" 2015 είναι η WIND και το Kinder +SPORT.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: "Μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία, φέτος για δεύτερη χρονιά πραγματοποιούμε στο Μαρούσι τους Αγώνες Δρόμου ‘Σπύρος Λούης’. Μέσα από το αθλητικό αυτό γεγονός τιμούμε τον συμπατριώτη μας που δόξασε με την επιτυχία του το Μαρούσι και την πατρίδα μας. Εγκαινιάζοντας αυτόν τον θεσμό, πέρυσι, σκοπός μας ήταν να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου, να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου μαζικής συμμετοχής αλλά και να παρακινήσουμε τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το τρέξιμο στέλνοντας, παράλληλα, ένα μήνυμα με κοινωνικό περιεχόμενο".

 

Στοιχεία διοργάνωσης και όροι συμμετοχής

Ημερομηνία διεξαγωγής: 1 Μαρτίου

Σημείο εκκίνησης - τερματισμού: Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας) - Άγαλμα Σπύρου Λούη.

Έπαθλα - Ηλικιακές κατηγορίες: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες σε κάθε αγώνα.

Χρονομέτρηση αποτελέσματα: Σε όλους τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Όριο Συμμετεχόντων: Στους αγώνες θα υπάρξει ανώτατο όριο συμμετοχών που θα είναι από 600 άτομα για τα 5 και 10 χλμ. και 200 για τον παιδικό αγώνα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία πληρωμής.

"Σπύρος Λούης" 10 χλμ.

Απόσταση αγώνα: 10 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 10 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 16 ετών που θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 1:40. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Κόστος Συμμετοχής: 6 ευρώ (περιλαμβάνεται και το αναμνηστικό T-shirt του Αγώνα).

"Σπύρος Λούης" 5 χλμ.

Απόσταση αγώνα: 5 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 11:40 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 12 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 50 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Κόστος Συμμετοχής: 6 ευρώ (περιλαμβάνεται και το αναμνηστικό T-shirt του Αγώνα)

Παιδικός αγώνας 1 χλμ.

Απόσταση αγώνα: 1 χλμ.

Ώρα εκκίνησης: 10:10 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας έως 12 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με ευθύνη των γονέων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

Χρονικό όριο αγώνα: Ο αγώνας των παιδιών δεν έχει χρονικό όριο.

Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα, απευθυνθείτε στον ιστότοπο www.spiroslouisrun.gr