Την πολυετή, επιτυχημένη και πολυεπίπεδη συνεργασία τους επισφράγισαν την Τετάρτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο Επιχειρησιακό Κέντρο του οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσίασε τις κοινές δράσεις που έχουν υλοποιήσει από το 2002 μέχρι σήμερα οι δύο φορείς δίνοντας έμφαση στην ανθρώπινη σχέση που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια με κοινό στόχο την ποιότητα των υπηρεσιών και το σεβασμό απέναντι στις ανάγκες των παιδιών.

Από το 2002 εντός του Αεροδρομίου λειτουργεί ο Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης από "Το Χαμόγελο του Παιδιού", με βασικά χαρακτηριστικά:

- Την απασχόληση και φροντίδα του κάθε παιδιού ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά του

- Το εξειδικευμένο προσωπικό

- Την απόλυτη ασφάλεια και υγιεινή του χώρου

- Την ατμόσφαιρα ξεγνοιασιάς και θαλπωρής που αποπνέει ο χώρος

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" έχει συνολικά υποδεχτεί στο Δ.Α.Α. 64.000 μικρούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, με το 2015 να έχουν απασχοληθεί δημιουργικά 5.865 παιδιά! Ωστόσο πέρα από τη λειτουργία του Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης, ο κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε τη σημαντική συμβολή και συνεισφορά του Δ.Α.Α. και του ανθρώπινου δυναμικού του στον Οργανισμό, όπως χαρακτηριστικά η ανακαίνιση του Σπιτιού του Καρέα η οποία πραγματοποιήθηκε το 2009.

Παράλληλα η συνεργασία των δύο φορέων και η έντονη κοινωνική ευαισθητοποίηση που χαρακτηρίζει το αεροδρόμιο σε κάθε θέμα που αφορά στα παιδιά, αποτυπώθηκε με τη συμμετοχή του στο Amber Alert Hellas από το 2008 καθώς τη λειτουργία από το 2010 εντός του Δ.Α.Α. Disaster Recovery Area, που επιτρέπει στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 να λειτουργούν εναλλακτικά σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος που τις φιλοξενεί.

Από την πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, μίλησε για την αξία της συνεργασίας των 2 οργανισμών, η οποία ξεκίνησε το 2002 και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, με πλήθος κοινών ενεργειών και βεβαίως για την ιδιαίτερα επιτυχημένη λειτουργία του Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης στο αεροδρόμιο, που προσφέρει καθημερινά χαμόγελα σε εκατοντάδες παιδιά ταξιδιωτών. Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε τη μεγάλη αξία για την αεροδρομιακή οικογένεια που έχει η συμπόρευση με "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και προανήγγειλε τα επόμενα βήματα αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής συνεργασίας, με υλική και οικονομική στήριξη, κοινές δράσεις και νέες πρωτοβουλίες.

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των επόμενων κοινών ενεργειών των δύο φορέων, με βασικότερη τη διοργάνωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας του 1ου Plane Pull στην Ελλάδα την Άνοιξη του 2016.